Maak kennis met de S-Works Aethos

Hoewel onze kern in de wielersport ligt, gaat het voor één keer niet om het winnen. We weten dat er niets beter is dan een lange dag op de fiets zonder dat we de finish in zicht hebben.

Daarom zijn we erg enthousiast over deze geheel nieuwe rijervaring. Aethos is een fiets waar we al heel lang achter de schermen mee bezig zijn, en waarbij we een aantal regels hebben overtreden. We hebben die regels verbroken met maar één doel; om te jagen op de beste rijkwaliteit die ooit is gemaakt.

De Aethos beschikt over veel verschillende features, dat we meteen de belangrijkste punten voor u willen uitlichten:

  • Aethos (ay-thoss) is gebaseerd op het Griekse woord “ethos”, wat “karakter” betekent. Het beschrijft de leidende overtuigingen of idealen die een gemeenschap kenmerken. In dit geval de fietsgemeenschap.
  • Met 585g is dit het lichtste productie-disc road frame dat ooit is gemaakt.
  • Ruimte voor 32mm banden, een BSA-draad trapas en 27,2 ronde zadelpen zijn bedoeld om de vergelijking voor rijders te vereenvoudigen.
  • Door deze onthullingen en renderingen hebben we de geleverde rijkwaliteit verbeterd en bovendien gewicht kunnen besparen. We hebben de traditionele carbon stijfheidslagen geëlimineerd, waardoor de benodigde hoeveelheid carbon voor de bouw van de fiets met 11% is verminderd, in vergelijking met een Tarmac SL6.